Perfect voor een drukke dag en helemaal in lijn met een gezonde levensstijl. Makkelijk te bereiden, vol eiwitten en vezels. Precies wat je nodig hebt om je energie op peil te houden.
Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 300 g kipfilet, in reepjes gesneden
- 200 g volkoren noedels of courgette-noedels
- 1 paprika, in reepjes gesneden
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 stengel bosui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel honing
- ½ theelepel gemalen gember
- 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)
- 5 gram koriander (optioneel)
Bereidingswijze:
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart. Gebruik je courgette-noedels? Dan kun je deze rauw laten of kort roerbakken.
Verhit de sesamolie in een wok op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in enkele minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Roerbak de groenten. Voeg de bosui, wortel, paprika en knoflook toe aan de wok. Bak een paar minuten tot ze iets zachter zijn, maar nog een bite hebben.
Voeg de saus toe. Doe de gekookte noedels en de kip terug in de wok. Voeg de sojasaus, rijstazijn, honing en gemalen gember toe. Roer alles goed door en laat nog een minuutje bakken.
Serveer. Verdeel de Chicken Lo Mein over borden en garneer eventueel met sesamzaadjes en koriander.
Geniet van deze heerlijke Chicken Lo Mein vol smaak, voedzaam én zonder schuldgevoel!